SSR jaarverslag 2012 gepubliceerd

“2012 was het jaar van de verhuizing van SSR naar Utrecht, de ontwikkeling van nieuwe initiële opleidingen voor de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie maar ook van wisselende resultaten”, zegt Rosa Jansen, voorzitter CvB SSR.

2012 kende goede, maar ook van minder goede resultaten. Enerzijds heeft SSR een breed scala aan cursussen, projecten en events georganiseerd en uitgevoerd. Anderzijds zag SSR de afzet van vooral initiële opleidingen voor rio’s, raio’s, secretarissen en administratief (juridisch) medewerkers teruglopen. De financiële gevolgen daarvan zijn in de jaarrekening 2012 neergelegd.

Verhuizing naar Utrecht

Na een behoorlijke aanloop die in 2011 startte, verhuisde SSR eind december 2012 van Zutphen naar Utrecht. In de nieuwe locatie aan de Uniceflaan werden werkplekken gerealiseerd volgens het concept van Het Nieuwe Werken. Een groot deel van de medewerkers maakte de overstap mee. Ondanks de ingrijpende veranderingen werd door hen en door de nieuwe medewerkers in 2012 een prestatie geleverd waar ik trots op ben. Tijdens de aanstaande ‘verbouwing’ ging de verkoop gewoon door en werden tegen de stroom van forse bezuinigingen en grote wijzigingen binnen de rechterlijke organisatie (HGK) in bijna 20.000 cursusdeelnemers ontvangen op ruim 1100 cursusuitvoeringen.”

Nieuwe initiële opleidingen

2012 was voor SSR vooral ook het jaar van de nieuwe initiële opleidingen. Zowel voor de Rechtspraak als voor het Openbaar Ministerie. SSR kreeg van de Raad de opdracht een nieuwe initiële opleiding voor de Rechtspraak te ontwerpen. Dankzij de inspanning van projectleider Annemiek Huigen en vele medewerkers van binnen en buiten SSR werd het project succesvol afgesloten met een prachtig en vernieuwend ontwerp voor de opleiding van instromende rechters dat in 2013 moet worden gerealiseerd. Bovendien leverde SSR een belangrijke onderwijskundige en inhoudelijke bijdrage aan het tot stand komen van het ontwerp voor een nieuwe initiële opleiding voor het OM, een project dat overigens door het OM zelf gedraaid werd. Ook dat is een prestatie die er zijn mag.
Al met al heeft SSR in 2012 weer goede resultaten geboekt waar ik met trots op terugkijk.

Rosa Jansen
Voorzitter college van bestuur SSR

Bekijk het SSR jaarverslag 2012

Nieuwsoverzicht