PaG en SSR faciliteren OM-onderdelen bij inhaalslag vignetten

Uit een inventarisatie onder de verschillende OM-onderdelen blijkt dat er landelijk 3500 cursusplaatsen, verdeeld over zeventien verschillende opleidingen, nodig zijn om alle advocaten-generaal, officieren van justitie en parketsecretarissen de in de vignetten beschreven kennis en vaardigheden bij te brengen.

SSR organiseert in 2013 een grote inhaalronde waarbij nu ruimte is voor ruim 2000 cursusplaatsen, verdeeld over elf opleidingen. De cursussen vinden zoveel mogelijk lokaal of regionaal plaats. “We bieden opleidingen dicht bij de werkplek aan en maken slim gebruikt van online leren. Zo dragen we zorg voor een goed opgeleid OM en beperken we de afwezigheid op de werkplek”, aldus Diederik Greive, directeur Opleidingen bij SSR. 

Het PaG heeft middelen vrijgemaakt om deze eerste noodzakelijke inhaalslag te financieren. Tot 31 maart kunnen OM-onderdelen de opleidingsbehoefte van hun werknemers nog doorgeven of aanpassen om zo gebruik te maken van deze inhaalronde. “Het is daarbij belangrijk te realiseren dat de vignetten geen afvinklijstje van gevolgde cursussen zijn, maar een op het individu afgestemd hulpmiddel bij de professionele ontwikkeling”, vertelt Antine van Nederpelt, programmamanager Leren & Ontwikkelen bij het PaG. “Het is aan een leidinggevende om te beoordelen of de professional al over de in de vignetten genoemde kennis of vaardigheden beschikt, of dat er een cursus moet worden gevolgd.”

Neem voor meer informatie contact op met Berry Stinissen (cursusmanager SSR), via b.stinissen@ssr.nl. Ook kunt u voor opleidingsadvies terecht bij de door het PaG en SSR aangestelde opleidingswerkers, Esther Schouten (e.schouten@ssr.nl) of André de Meij (a.de.meij@ssr.nl).

 

Nieuwsoverzicht