Ontmoet internationale collega’s op het ERA-seminar, gewoon in Utrecht!

Europese opleidingsactiviteiten waarbij je als rechter internationale collega’s ontmoet, zijn belangrijk en waardevol. De tijdinvestering in een internationale bijeenkomst over de grens weerhoudt magistraten echter nogal eens van deelname. Met de organisatie van een seminar van de Academy of European Law (ERA) haalt SSR eind januari Europese expertise naar Utrecht. Een uitgelezen kans om met minimale reistijd waardevolle internationale ervaring op te doen.

SSR organiseert het seminar als onderdeel van het ERA-project ‘Cross-Border Litigation in Practice’. “Tijdens de tweedaagse bijeenkomst besteden Nederlandse en buitenlandse experts aandacht aan de belangrijkste Europese juridische instrumenten voor grensoverschrijdende samenwerking in civiele en handelszaken”,zo vertelt Ineke van de Meene, senior cursusmanager bij SSR. “Daarnaast komt ook de recente jurisprudentie van het Hof van Justitie van de Europese Unie aan bod.” Onderdeel van het seminar is een interactieve workshop, waarbij de deelnemers uit Nederland, België, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Malta, en mogelijk een aantal andere Europese landen, ervaringen kunnen uitwisselen.

Het seminar vindt plaats op 23 en 24 januari 2014 bij SSR in Utrecht en is bedoeld voor rechters, raadsheren en senior juridisch medewerkers in de sector civiel. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De overnachting (incl. voorovernachting indien gewenst) en het diner op donderdagavond worden betaald door ERA en SSR (met financiële steun van de Europese Commissie).

U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar SSR Internationaal (ssr.international@ssr.nl), met vermelding van uw naam, functie en motivatie voor deelname aan het seminar. Voor Nederlandse rechters zijn twintig plaatsen beschikbaar. Deadline voor aanmelden is 2 december a.s.

Meer informatie over het ERA-project ‘Cross-Border Litigation in Practice’.

Nieuwsoverzicht