Kernopleiders nieuwe initiële opleiding ZM bekend

De afgelopen maanden heeft een landelijke werving voor de functie van kernopleider plaatsgevonden. Naar aanleiding hiervan is een drietal personen geselecteerd. SSR is verheugd deze drie belangrijke pijlers van de nieuwe opleiding bekend te kunnen maken.

De kernopleider is een ervaren rechter die trots is op zijn vak en die een passie heeft voor het overdragen van kennis en het delen van ervaringen. De volgende personen gaan invulling aan deze rol geven:

  • Milou van der Bel, Raadsheer hof Arnhem/Leeuwarden
  • Judith Boeree, Senior rechter rechtbank Amsterdam
  • Marcel Snijders, Senior rechter rechtbank Gelderland

In de volgende SSR nieuwsbrief stellen zij zich voor.

De functie toegelicht

De nieuwe initiële opleiding tot rechter en raadsheer kent behalve een (vernieuwde) rol voor de praktijkopleider ook de nieuwe functie ‘kernopleider. Hij of zij begeleidt de rio gedurende de gehele opleiding en speelt met name een actieve en rol binnen de voorfase en de doorlopende module ‘de lerende professional’. Het begeleiden en faciliteren van professionele en persoonlijke ontwikkeling staat daarbij centraal. De kernopleider bewaakt zo de ontwikkeling van competenties binnen thema’s als magistratelijkheid, samenwerking en intervisie. Hierbij wordt nauw samengewerkt en afgestemd met de lokale praktijkopleiders die de rio begeleiden op de werkplek binnen de verschillende leerwerkomgevingen in het gerecht.

Meer informatie

Meer informatie over de nieuwe initiële opleiding ZM leest u op deze pagina.

Nieuwsoverzicht