KEI verrast over innovaties bij SSR

“Dit is het begin van een huwelijk tussen KEI en SSR. Of liever nog: een driehoeksverhouding samen met Spir-it”. Dat zei Jacques Keltjens, projectleider Organisatie en Ontwikkeling, een deelprogramma binnen KEI tijdens een ‘date’ met SSR op dinsdag 26 november.

In een serie debatcafés bracht Keltjens samen met Leo de Kort (programmadirecteur) Ruth van Werven (organisatieadviseur) en Marieke Papa (communicatiemedewerker) een bezoek aan SSR. Tijdens de maandelijkse SSR Zeepkist, een informele lunchbijeenkomst waar bestuur, management en medewerkers van SSR elkaar op de hoogte houden over lopende ontwikkelingen, stond de samenwerking tussen SSR en KEI centraal.

Rol voor SSR

“Het opleiden van ruim tienduizend Rechtspraakmedewerkers tijdens de uitrol van KEI wordt een grote uitdaging.” zei Keltjens. Hij ziet hierbij een belangrijke rol voor SSR en verzocht SSR dan ook mee te werken aan het onderwijs in het vernieuwde procesrecht, de kennisomgeving en het onderwijskundige concept achter de zogenaamde ‘knoppencursussen’ van Spir-it. Binnen de diverse SSR leiderschapsleergangen zou ook aandacht gegeven moeten worden aan KEI-elementen. “Het is daarbij essentieel dat de digitale werkomgeving die in het kader van KEI wordt ontwikkeld en MIJN SSR, de bestaande online leeromgeving van SSR, aan elkaar gekoppeld worden.”, aldus de projectleider.

Unieke kans

De KEI-vertegenwoordigers waren dan ook positief verrast over alle innovaties bij SSR. De projectleiders gaven toe dat zij zelfs bij bezoeken aan andere grote bedrijven tot nu toe niet dergelijke innovaties op dit gebied hadden gezien. “Dit is eigenlijk precies wat we zoeken”, voegde KEI programmadirecteur Leo de Korte hier aan toe, doelend op de leeromgeving. “MIJN SSR is een unieke kans voor KEI. De twee sluiten qua concept, idee en uitwerking prachtig op elkaar aan.” Rosa Jansen, voorzitter CvB SSR, reageerde uiteraard verheugd op de woorden van Keltjens en de Korte: “Inmiddels heeft MIJN SSR al zevenduizend gebruikers. Het verweven van de KEI-werkomgeving en de SSR- leeromgeving kan een volgende en logische stap zijn. Waarom elders zoeken en het wiel opnieuw laten uitvinden als er al zoveel in eigen huis gedaan wordt?”

Driehoeksverhouding

In de nieuwe driehoeksverhouding KEI, Spir-it en SSR worden de mogelijkheden van een integrale aanpak alsmede een aanpak en uitrol per regio bezien. Intussen is het eerste conceptplan van aanpak opgeleverd. Marcha Berentsen, teamleider bij SSR, is aangesteld als liaison tussen SSR en KEI binnen het deelprogramma Opleiden en Ontwikkeling.

 

Nieuwsoverzicht