Intensievere samenwerking met familierechtorganisaties

‘Meer inzicht in actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied en meer aandacht voor specifieke thema’s’, dat is het beoogde doel van de samenwerking met de vereniging voor Familie- en Jeugdrecht (FJR) en de vereniging van echtscheidingsadvocaten (vFAS) volgens Corrie ter Veer, lector personen- en familierecht bij SSR.

De samenwerking bestaat uit het delen van kennis en ervaring door familierechters met andere professionals op het gebied van familie- en jeugdrecht.  Concreet gaat het daarbij om het samen optrekken bij de organisatie van studiedagen en het informeren van elkaar  over relevante thema’s. Waar mogelijk worden door SSR gereduceerde tarieven voor rechters bedongen. “We maken gebruik van elkaars platform. Dat biedt kansen voor het organiseren van opleidingen en studiedagen over specialistische onderwerpen waar de doelgroep beperkt voor is”, aldus Ter Veer.

Paul van Teeffelen, vice-voorzitter van de FJR, wil door de samenwerking meer rechters bij de activiteiten van de vereniging betrekken. “Juist de diversiteit van onze doelgroep maakt onze bijeenkomsten interessant. Onze leden zijn advocaten en rechters, maar ook wetenschappers en medewerkers van raden voor kinderbescherming en jeugdzorg. De verschillende invalshoeken verruimen de visie op specifieke juridische thema’s”, zo vertelt Van Teeffelen. De eerstvolgende bijeenkomst is een studiedag van FJR op vrijdag 7 juni, waarbij de veranderende positie van de oudere binnen het personen- en familierecht belicht en bediscussieerd zal worden.

In samenwerking met vFAS organiseert SSR op 14 november in Utrecht een themamiddag over kinderalimentatie. Daarbij zal onder andere veel aandacht zijn voor de gevolgen van de veranderingen in de richtlijn kinderalimentatie.

Nieuwsoverzicht