Europees uitwisselingsprogramma voor rechters en officieren van justitie

SSR stimuleert kennisuitwisseling tussen Nederlandse magistraten en hun Europese collega’s. In samenwerking met het EJTN biedt SSR in 2014 wederom een uitwisselingsprogramma aan voor Nederlandse rechters en officieren van justitie.

Jaarlijks nemen Nederlandse magistraten deel aan een het Exchange Programme van het European Judicial Training Network (EJTN). Het belangrijkste doel van deze ‘short term exchanges’ is om magistraten kennis te laten maken met het werk van hun collega’s in een ander EU-land (of kandidaat-lidstaat) en met een ander rechtssysteem. Op deze manier kan ook de eigen beroepspraktijk vanuit een ander perspectief worden bekeken.

Een uitwisseling duurt tien werkdagen. Deelnemers ontvangen van het EJTN een dagvergoeding voor hotel, ontbijt, lunch en diner. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het land dat bezocht wordt. Reiskosten worden vergoed tot een maximum van € 400,- Of het om een groepsuitwisseling of een individuele uitwisseling gaat is eveneens afhankelijk van welk land bezocht wordt. De deelnemende landen, het soort uitwisseling en de gevraagde taal vindt u in dit overzicht.  

Aanmelden

Aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen en dit te mailen naar SSR.International@ssr.nl. De aanmelding dient uiterlijk 6 januari 2014 om 16.00 uur bij ons binnen te zijn. Het EJTN-secretariaat verzorgt de uiteindelijke plaatsing. Meer informatie over het uitwisselingsprogramma is te vinden op de website van het EJTN.

Nieuwsoverzicht