Cursuslocatie Rotterdam officieel in gebruik genomen

‘SSR beweegt naar de klant’, zo luidde een van de beloftes van het inmiddels afgesloten veranderprogramma SSR NEXT. Deze belofte is niet alleen ingelost door cursussen beter toegankelijk te maken en meer af te stemmen op de praktijk, maar ook door te verhuizen naar het centraal gelegen Utrecht. In aanvulling hierop heeft SSR nu ook een decentrale cursuslocatie in Rotterdam in gebruik genomen.

In de nieuwe cursuslocatie in de Wilhelminatoren, waar ook de rechtbank Rotterdam en het arrondissemenstparket Rotterdam gevestigd zijn, verzorgt SSR zo veel mogelijk cursussen waar meerdere uitvoeringen van zijn. De klant heeft dan de keus de cursus in Utrecht of Rotterdam te volgen. Cursuslocatie RotterdamIn de loop van dit jaar realiseert SSR ook decentrale cursuslocaties bij het parket in ‘s –Hertogenbosch en het hof in Amsterdam, waarna in 2014 ook bij de rechtbank Zwolle een dependance wordt geopend.

De geheel in SSR-stijl ingerichte cursuslocatie in Rotterdam is 16 april officieel in gebruik genomen door Rosa Jansen, voorzitter van het College van Bestuur van SSR. Dit gebeurde in aanwezigheid van Robine de Lange – Tegelaar, president van de rechtbank Rotterdam en Fred Westerbeke, hoofdofficier van justitie in de Maasstad. “Hoewel we er vergaderruimte voor hebben moeten inleveren, is het waardevol om het eigen opleidingsinstituut en daarmee actuele kennis binnen de muren te hebben”, vertelt Robine de Lange – Tegelaar. “Ook het feit dat medewerkers vaak minder reistijd zullen hebben, is natuurlijk erg plezierig”. Fred Westerbeke beaamt dit: “In deze tijd waar we efficiënt met onze mensen en geld moeten en willen omgaan is dit een mooie stap. Temeer omdat in onze organisatie kennisonderhoud en ontwikkeling van groot belang zijn.”

Ook SSR is enthousiast over de opening van de eerste decentrale cursuslocatie. “Dankzij deze cursuslocaties kan SSR haar klanten uit de Rechtspraak en het OM dichter bij huis faciliteren”, zo vertelt Rosa Jansen. “Het past bovendien bij onze filosofie om op te leiden vanuit de rechterlijke organisatie zelf”.

Nieuwsoverzicht