Afsluitende bijeenkomst SSR Zesdaagse

Met ‘De Zevende Dag’ sluit SSR op maandagmiddag 27 mei in het Beatrix Theater te Utrecht de Zesdaagse 2013 af met een inhoudelijke terugblik en een feestelijk eindschot. Gastsprekers zijn prof. dr. Frank Fleerackers en mr. dr. Maria IJzermans. Daarnaast wordt ‘de gele trui’ uitgereikt.

De SSR Zesdaagse is in zes plaatsen ‘gereden’ tijdens het eerste kwartaal van dit jaar. Frank Fleerackers, rechtsfilosoof en hoogleraar Law and Jurisprudence aan de Katholieke Universiteit Brussel, zal met een onbevangen blik naar de opbrengsten van deze zes rondes kijken. Hij richt zich daarbij op het overkoepelende thema van de Zesdaagse: de professionele habitus van de rechter. Maria IJzermans, docent Faculteit Rechtsgeleerdheid Universiteit Tilburg, laat daarnaast zien hoe onze emoties gestalte krijgen in het rechterlijk optreden aan de hand van een verfilmde actuele casus.

Gele trui

Tijdens de zesdaagse col­legetour hebben zes koppels de dag inhoudelijk gestalte gegeven. De opdracht die zij meekregen: zorg voor een interactieve bijeenkomst waarbij ‘denken en doen’ centraal staan. Op basis van het oordeel van een jury (van frequente bezoekers) zal het koppel dat hier het beste in geslaagd is, de prijs in ontvangst nemen.

Inschrijven

De middag is bedoeld voor beginnende en ervaren rechters, griffiers en stafjuristen. Wilt u eerste rang zitten bij ‘De Zevende Dag’? U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar events@ssr.nl of via het online inschrijfformulier.

Het volledige programma leest u in de uitnodiging. Een terugblik op de Zesdaagse leest u in dit verslag.

Nieuwsoverzicht