Tweedaagse Master Nederlands – Franse samenwerking

Op 4 en 5 oktober 2012 organiseert SSR samen met de Franse justitie
een master in Den Haag over de
Nederlands – Franse samenwerking in strafzaken.
Doel van de master is het delen van kennis en het
verbeteren van samenwerkingsverbanden.

Franse vlagTijdens de twee dagen zal een groot aantal samenwerkingsrelaties aan bod komen: aan Nederlandse zijde AIRS, de verbindingsmagistraten, de IRC’s, LP, FP, BOOM, FIOD en politie en hun Franse counterparts aan de andere kant. Naast presentaties van Franse en Nederlandse experts over structuren en werkwijzen zullen ook concrete casussen behandeld worden. Bovendien is er volop ruimte voor discussie onder leiding van moderators uit beide landen.

Het bieden van een platform voor kennisuitwisseling en wederzijdse inspiratie is een van de kerntaken van SSR. “Tijdens de master verwerven we inzicht in elkaars werkwijze”, aldus Leon Plas, lector bij SSR en advocaat-generaal. “We leren van best practices en optimaliseren de samenwerking.”         

Voor deze master zijn naast acht plaatsen voor FIOD en politie ook vijf plekken beschikbaar voor Nederlandse rechters en vijf voor Nederlandse officieren van justitie die belast zijn met zaken en onderzoeken met een Franse (rechtshulp)component. Ook zullen er achttien Franse deelnemers aanwezig zijn. Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen via ssr.international@ssr.nl.

De voertaal tijdens het seminar is Nederlands en Frans, tolken zijn beschikbaar. Deelname is gratis (een hotelovernachting is inbegrepen). Aanmelden kan tot en met 31 augustus 2012.

Nieuwsoverzicht