Themamiddag ID fraude uitgesteld

Om organisatorische redenen is de themamiddag ID fraude die op 21 januari plaats zou vinden in Utrecht, uitgesteld. Organisatoren ID.Academy en SSR kijken naar een vervangende datum later in het jaar.

De nieuwe datum voor de themamiddag wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt via de SSR-website. Onderstaand het oorspronkelijke bericht.

Veranderende vormen van identiteitsfraude vragen om een permanente alertheid van de overheid. Tijdens de themadag brengen SSR en de ID academy de laatste ontwikkelingen op het gebied van Identiteitsmanagement en de daaraan gerelateerde wet- en regelgeving onder de aandacht.

Een van de sprekers tijdens de themamiddag is Fons Knopjes, managing partner van de ID.academy, een onafhankelijke internationale organisatie met kennis en expertise van de identiteitsinfrastructuur. SSR Actueel vroeg hem naar het belang van de middag. Fons: “Fraude met identiteitsgegevens is een (internationaal) fenomeen dat andere criminaliteitsvormen faciliteert en dat de betrouwbaarheid van identiteitsregistraties ondermijnt.
Ervaring leert dat het van essentieel belang is dat de identiteitsinfrastructuur van overheden regelmatig worden beoordeeld op effectiviteit. Helaas is daar geen standaard werkwijze voor. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de identiteitsinfrastructuur is dan ook sterk afhankelijk van de professionaliteit van de betreffende overheden. Tijdens de middag willen wij de bezoekers meer duidelijkheid over dit complexe onderwerp verschaffen.”

Verdieping

De middag biedt een duidelijke verdieping op de onderwerpen volgens Fons: “De ontwikkelingen op het gebied van fraude gaan snel en de complexiteit daarvan neemt toe. Het bijhouden van ontwikkelingen op dit gebied vormt een belangrijk instrument bij de aanpak van de steeds complexer wordende en veranderende fraudevormen. De meer ervaren beoefenaars van deze discipline hebben dan ook behoefte aan verdieping op specifieke deelonderwerpen zoals: identiteitsmanagement door de overheid, identiteitsinfrastructuur, het maatschappelijk gebruik van biometrie, elektronische identificatie, de Wet identiteitsvaststelling verdachten, veroordeelden en getuigen (WIVVG) en de wijziging van het Wetboek van Strafrecht in verband met de verbetering van de aanpak van fraude.”

De training is bedoeld voor (ervaren) raadsheren en rechters, onder wie ook rechter-commissarissen en (ervaren) gerechtssecretarissen. Leden van het Openbaar Ministerie en parketsecretarissen zijn ook van harte welkom. De training wordt gegeven door Fons Knopjes, managing partner ID.academy en dr. Didier Meuwly, Principal Scientist van het Nederlands Forensisch Instituut.

Meer informatie over het programma, aanmelding en de kosten leest u in de flyer.

Nieuwsoverzicht