SSR wint prijs met flipboard-app

SSR heeft met het ‘Flipboard voor de Rechtspraak’ de derde prijs gewonnen in de wedstrijd voor het Beste Idee voor de Digitaal Werkende Rechtspraak. Aan die wedstrijd deden 33 deelnemers mee, afkomstig uit alle geledingen van de rechterlijke organisatie. De prijzen werden vrijdag bij Spir-it, de ICT-organisatie voor de rechtspraak, in Utrecht ‘virtueel’ uitgereikt door Frits Bakker, CIO bij de Raad voor de rechtspraak.

De prijsvraag werd gehouden in het kader van het project ‘De rechtspraak gaat digitaal’ van de Raad voor de rechtspraak. Namens SSR diende Diederik Greive, directeur opleidingen OM bij SSR, het bekroonde idee in voor een flipboard-app waarmee betrokkenen bij de rechtspraak in één oogopslag via bijvoorbeeld hun iPhone of iPad inzicht krijgen in allerlei voor hen relevante juridische informatie. Zelf kon de ‘uitvinder’ niet bij de prijsuitreiking aanwezig zijn. Daarom kreeg Anja Bögemann, projectleider Diensten SSR NEXT, de cadeaubon uitgereikt.

Winnaar

Als winnaar koos de 15-koppige jury het idee van Jan Philippo, teamleider van de jeugdunit bij de rechtbank Amsterdam, voor een landelijke digitale zittingsagenda via het internet. Hierdoor zouden zittingen vooraf beter gepland kunnen worden door de agenda’s van advocaten en de gerechten op elkaar af te stemmen. De tweede prijs ging naar ‘De Verstekkenfabriek’, een idee van vier medewerkers van de rechtbanken Zwolle-Lelystad en Utrecht. Kantonverstekzittingen zouden daarbij op één landelijke locatie digitaal afgehandeld worden, zodat de rechtszekerheid en uniformiteit wordt gewaarborgd en het verstekkenproces efficiënter kan worden ingericht.

Nieuwe leren

Anja Bögemann toonde zich trots met de derde prijs. ‘Als SSR zijn we via het programma iSSRvoortdurend op zoek naar vernieuwing en ontwikkeling. Het Flipboard-idee is een goed voorbeeld van een manier om leren leuker en makkelijker te maken, passend in het Nieuwe Werken. Bovendien draagt zo’n Flipboard bij aan een cultuur van transparantie, gezamenlijkheid en kennisdeling binnen de Rechtspraak’, aldus de projectleider. Volgens haar zal de Flipboard-app over niet al te lange termijn beschikbaar komen via Spir-it.

Nieuwsoverzicht