Seminars rond strijd tegen mensenhandel

In 2012 en 2013 organiseren SSR, the National School of the Judiciary and Public Prosecution (KSSIP, Polen) en de Consiglio Superiore della Magistratura (CSM, Italië) een reeks van seminars over de strijd tegen de mensenhandel.

De reeks vindt plaats in het kader van het project “Towards a European approach to judicial training on trafficking in human beings”, dat financieel ondersteund wordt door de Europese Commissie. De seminars zijn bedoeld voor rechters en officieren van justitie uit 27 EU landen en Turkije. Het eerste seminar vindt plaats in Amsterdam op 9 en 10 februari 2012 en richt zich op het delen van ervaringen en ‘best practices’. Behalve de heer Geert Corstens (President van de Hoge Raad) en mevrouw Corinne Dettmeijer (Nationaal Rapporteur Bureau Mensenhandel) zullen ook mevrouw Myria Vassiliadou (de EU anti-trafficking coördinator) en de heer Ola Laurell (Voorzitter van het Mensenhandel Team van Eurojust) daar aanwezig zijn. Inmiddels heeft een groot aantal EU lidstaten zich aangemeld.

Het tweede seminar wordt in de tweede helft van 2012 georganiseerd door de Consiglio Superiore della Magistratura in Italië. De focus zal daar op het slachtoffer liggen. Het derde en laatste seminar wordt georganiseerd door KSSIP in de eerste helft van 2013 in Polen. Dit seminar betreft een ‘professionele ontmoeting’, waarvoor behalve de rechterlijke organisatie ook politie, advocatuur en hulpverlening worden uitgenodigd.

With the financial support from the Prevention of and Fight against Crime Programme of the European Union European Commission – Directorate-General Justice, Freedom and Security.

 

Nieuwsoverzicht