Rechtsgebiedoverstijgende modules in 2012

Binnen het cluster strafrecht start SSR dit jaar met het aanbieden van rechtsgebiedoverstijgende modules. Niet alleen strafrechtjuristen zijn welkom, maar ook bestuurs- en civielrechtjuristen.

Togabutton rechtsgebiedoverstijgende modulesHet onderscheid tussen het civiele-, straf- en bestuursrecht vervaagt in onze wet- en regelgeving. SSR heeft daarom een eerste module ontwikkeld die rechtsgebiedoverstijgend is ‘Fraude op de financiële markten’. Met het volgen van deze module wordt een overzicht verkregen van alle relevante wet- en regelgeving en jurisprudentie, ongeacht of dit de sector civiel, straf of bestuur betreft. Vakgebiedspecialisten zijn daarmee binnen de diverse sectoren (civiel, straf en bestuur) inzetbaar, wat de flexibiliteit verhoogt binnen een gerecht.

De module ‘Fraude op de financiële markten’ bestaat uit de volgende cursussen:

a) Financieel recht, basis CRRRFIRE
Hierin wordt kennis gemaakt met de relevante wet- en regelgeving op het gebied van het financiële toezichtrecht.

b) De praktijk van de financiële sector  SRRSFSEC
In deze cursus wordt in het bijzonder ingegaan op de praktijk en (maatschappelijke) functie van de financiële markten en de diverse soorten van financiële ondernemingen (banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen, beleggingsinstellingen, etc.)

c) (Integriteit in de) Financiële markten  SRRSFINM
In deze cursus wordt kennis gemaakt met het toezicht dat door de toezichthouders op de financiële ondernemingen en de financiële markten wordt uitgevoerd. Tevens wordt aandacht besteed aan de diverse vormen van effectenfraude en komt de bestuurs(straf)rechtelijke-, de strafrechtelijke-, en de civielrechtelijke handhaving aan de orde.

d) Beleggingsfraude (verdieping op financieel recht)  SRRSFEBE
De focus binnen deze cursus is specifiek gericht op het herkennen en bestrijden van het fenomeen beleggingsfraude en op de wet- en regelgeving die daarop van toepassing is.

Nieuwsoverzicht