Nieuwe intervisiegroepen voor leidinggevenden

Binnenkort starten twee nieuwe intervisiegroepen voor huidig leidinggevenden bij de gerechten. De thema’s van deze bijeenkomsten hebben te maken met de voor hen directe gevolgen van de Herziening Gerechtelijke Kaart.

Van de huidig leidinggevenden opteert een aantal mensen niet voor een nieuwe leidinggevende functie na deze Herziening. Voor hen is er een speciale intervisiegroep ontworpen met als thema ‘Focus op een nieuwe horizon’ om zich in een energieke, stimulerende groep te kunnen voorbereiden op nieuwe stappen in hun loopbaan. Leidinggevenden die ook ná de Herziening een dergelijke positie willen behouden is er de intervisiegroep met als thema ‘Leidinggeven na de HGK’.

Intervisie speelt een belangrijke rol bij het handhaven en verbeteren van de professionaliteit van de medewerkers in de Rechtspraak. Het is een goede manier om in collegiaal verband te reflecteren op steeds veranderende omstandigheden en de werkgerelateerde vraagstukken die daarmee gepaard gaan. Persoonlijke en professionele groei zijn daarbij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

SSR beschikt over een landelijk netwerk van succesvolle, professionele en gedreven intervisors, met ieder hun eigen specifieke expertise. Zij kennen de dynamiek van de rechtspraak, spreken de taal en zijn deskundig in het begeleiden van intervisiegroepen. Naast de koppeling van die ervaren intervisors aan intervisiegroepen kan SSR ook advies op maat verzorgen. Dat kan een organisatieadvies zijn over de implementatie van intervisie of een persoonlijk advies aan degene die deel wil nemen aan een intervisiegroep.

logo intervisieVoor meer informatie over intervisie en de nieuwe intervisiegroepen kan men terecht bij Désirée Pieters, adviseur en projectleider intervisie bij SSR.
Mail: d.pieters@ssr.nl / Telefoon: 06-21103949

Nieuwsoverzicht