MIJN SSR vernieuwd

MIJN SSR, de digitale leeromgeving van SSR, is recentelijk vernieuwd. Alle pagina’s – van het inlogscherm tot en met de cursuspagina’s – hebben daarbij een nieuwe ‘look-and-feel’ gekregen.
Daarbij is het gebruikersgemak verhoogd: MIJN SSR nu ook geschikt voor tablets & smartphones.

inlog MIJN SSRHet vernieuwde uiterlijk van de digitale leeromgeving sluit nu aan bij de vormgeving van andere SSR-uitingen. Projectleider Steinie Janssen van Doorn vertelt: “Bij de start van MIJN SSR hebben we ons allereerst op de techniek geconcentreerd. Toen de ‘kinderziektes’ daar uit waren en we een solide basis hadden, werd het tijd om MIJN SSR een ‘facelift’ te geven en de SSR-huisstijl ook hier in door te voeren.”

Verrijking

Hoewel het vernieuwde uiterlijk een belangrijke stap is blijft het gebruik/de gebruiker centraal staan bij aanpassingen binnen MIJN SSR. Janssen van Doorn: “De belangrijkste bestaansreden voor MIJN SSR is dat het de cursist en docent moet helpen. Dit door onder andere cursumateriaal 24/7 beschikbaar te stellen en het leerproces dynamischer te maken. Dat laatste doen we met behulp van online (huiswerk)opdrachten en toetsen, maar ook door webcolleges ter voorbereiding op een cursus aan te beiden. Uitgangspunt is dat een cursus binnen MIJN SSR een verrijking moet bieden ten opzichte van de papieren versie. Dit met behulp van video, links en aanvullende informatie. Dat kost tijd, maar SSR is daar hard mee bezig.”

Tablets en smartphones

Om de beschikbaarheid verder te vergroten is MIJN SSR nu ook geschikt gemaakt voor gebruik op tablets en smartphones. “Juist voor deze ‘mobile devices’ is een overzichtelijke weergave van MIJN SSR belangrijk. Cursisten kunnen daarmee ook ‘onderweg’ hun persoonlijke cursusinformatie benaderen met de juiste beeldverhouding op een relatief klein scherm. Iets dat tot voor kort nog niet mogelijk was.”, aldus Janssen van Doorn. Een volgende stap is dat cursisten op korte termijn hun cursusinformatie voor volgend jaar kunnen bekijken. Janssen van Doorn: “Op dit moment zijn we bezig met de inschrijvingen voor 2013 te verwerken. Deze worden in november per email bevestigd en zijn daarna ook terug te vinden in MIJN SSR.”

Gebruikersfeedback

Aan verdere verbetering van MIJN SSR wordt gewerkt. “We beseffen dat het succes van MIJN SSR afhangt van de gebruiker en we stellen het dan ook zeer op prijs om feedback te ontvangen. Daarmee kunnen we heel gericht verbeteren. Gebruikerservaringen, tips en ideeën kunnen doorgegeven worden via het forum op MIJN SSR. Ideeën en aanbevelingen worden dan mogelijk toegepast bij een volgende aanpassing van MIJN SSR”, aldus de projectleider.

Inloggen MIJN SSR

MIJN SSR is voor iedere cursist van SSR te bereiken door middel van de MIJN SSR-button rechts bovenaan de startpagina van www.ssr.nl. Inloggen op MIJN SSR dient een ander doel dan inloggen op www.ssr.nl. Janssen van Doorn: “Regelmatig krijgen we een vraag hierover. En terecht, want het kan verwarrend werken. Ter verduidelijking: inloggen op www.ssr.nl is nodig om informatie als prijzen, data en locaties voor cursussen te bekijken. Dit is een bewuste keuze, gemaakt op verzoek van de rechterlijke organisatie. Naar MIJN SSR ga je als je al ingeschreven bent voor een cursus om daar je cursusmateriaal te vinden. We zijn ons terdege bewust van deze ‘dubbele inlog’. Helaas zijn we technisch nog niet zover dat we dit kunnen vermijden. Het heeft echter onze aandacht en we werken er aan om dit in de toekomst te vereenvoudigen.”

MIJN SSR vloeit voort uit SSR NEXT, een veranderprogramma dat zich richt op de verandere vraag van de rechterlijke organisatie. Meer informatie over SSR NEXT kunt vinden op deze pagina.

Nieuwsoverzicht