Masterclass vergelijking rechtsculturen

Onder de naam ‘Nederland en het Islamitisch recht, cultuurschok of feest van herkenning?’, organiseert SSR op 9 oktober 2012 een eendaagse masterclass. Dit gebeurt in samenwerking met het Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs (CPO) van de Radboud Universiteit Nijmegen.


De masterclass is interessant voor rechters, raadsheren, officieren van justitie en advocaten-generaal die in hun werk te maken hebben met personen met een Islamitische achtergrond of met zaken waarin Islamitisch recht een rol speelt. De achtergronden en kenmerken van het Islamitische recht zullen tijdens de cursus in perspectief worden gezet, waarbij de verschillen en overeenkomsten met westerse rechtspraak worden belicht.

In samenwerking met het CPO kan SSR in deze cursus specifieke kennis en expertise aanbieden. In combinatie met de inbreng van de deelnemers zelf, resulteert dit in waardevolle inzichten in de context van het Islamitisch recht en in de mogelijke drijfveren van personen met een Islamitische achtergrond. De koppeling met de dagelijkse praktijk is daarbij een belangrijk uitgangspunt.

In het online cursusaanbod kunt u meer lezen over de inhoud van deze master class en de aanmeldprocedure. U vindt de informatie aan de hand van de cursuscode (SRRMVRIS), via de zoekmodule, links op de homepage van www.ssr.nl.

Datum:  Dinsdag 9 oktober 2012  
Tijdstip: 13.00 – 20.00 uur
Locatie: Regio Utrecht (wordt nader bepaald)
Cursuscode: SRRMVRIS

Nieuwsoverzicht