Discriminatie-cursus mogelijk ook voor rechters

De cursus Discriminatie die SSR samen met het Landelijk Expertisecentrum Discriminatie (LECD) van het Openbaar Ministerie ontwikkelde voor medewerkers van het OM
met discriminatie in hun portefeuille
wordt volgend jaar mogelijk ook georganiseerd voor rechters.

“De reacties op de eerste cursus, die kort geleden werd bijgewoond door zo’n twintig officieren van justitie, ondersteuners en beleidsmedewerkers van het OM , waren enthousiast. Er bleek duidelijk behoefte aan een gestructureerde en samenhangende cursus over dit specialistische onderwerp”, aldus SSR-cursusmanager Judith Mombarg. Volgens haar werden er door het Openbaar Ministerie weliswaar al vaker bijeenkomsten georganiseerd om de deskundigheid over discriminatie te bevorderen en op peil te houden, maar er bestond daarvoor nog geen echte uitgewerkte en systhematische formule.
“Conform het concept van SSR NEXT hebben we daarom, in co-creatie met het LECD, gezocht naar een nieuwe vorm, waarbij de cursisten in een dag over dit onderwerp worden bijgespijkerd”, aldus de cursusmanager.

Gezien het succes wordt de cursus volgend jaar in ieder geval weer voor het Openbaar Ministerie georganiseerd. “We zullen dan ook gastdeelnemers uit de zittende magistratuur met affiniteit voor het onderwerp uitnodigen om te zien of ook zij belangstelling hebben voor deze cursus”, vertelt Judith Mombarg.

 

Nieuwsoverzicht