Curriculum omgevingsrecht vernieuwd

Op 23 januari start de eerste cursus binnen het curriculum ‘omgevingsrecht’ bij SSR. Diverse wetswijzigingen en een vernieuwende blik op het cursusprogramma waren aanleiding hiervoor.

Wat is nieuw?

Het curriculum omgevingsrecht is ontwikkeld in nauwe samenwerking met deskundige docenten uit de Rechtspraak, de wetenschap en de advocatuur. Daarbij is veel aandacht uitgegaan naar de samenhang binnen het programma. Het programma is daarnaast een combinatie geworden van reguliere (casusgeoriënteerde) cursussen, zelfstudie en e-learning. Bovendien bestaat er nu de mogelijkheid om stages te volgen bij de milieukamer van de afdeling bestuursrechtspraak en om milieu-inrichtingen te bezoeken.

Wat blijft?

Het curriculum bevat duidelijke leerlijnen die starten bij een basisopleiding in de WABO en die eindigen bij het uitgebreide specialisatieprogramma milieu. Dit programma gaat dieper in op de miljardenbranche ‘afval’, de veehouderij en het voor Nederland onmisbare waterrecht.

Meer informatie over het curriculum, de afzonderlijke cursussen, het schema en de planning is te vinden op de pagina omgevingsrecht.

Nieuwsoverzicht