Cross-border insolvency conferentie

Op maandag 25 juni ontmoeten insolventierechters en curatoren elkaar in Amsterdam bij de conferentie ‘Cross-border insolvency’, die SSR organiseert in samenwerking met de NVRII (Nederlandse Vereniging voor Rechtsvergelijkend en Internationaal Insolventierecht). U kunt daarbij zijn.

Programma

Op het programma staan sprekers uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en de VS.  Zij lichten toe hoe binnen hun rechtsstelsel wordt omgegaan met belangrijke insolventiethema’s.
Ook het vraagstuk van erkenning van buitenlandse faillissementen komt aan de orde. Verder wordt van gedachten gewisseld over de (on)mogelijkheden van communicatie tussen insolventierechters in internationale zaken. Het volledige programma van de conferentie treft u aan in de flyer.

Samenwerking

De laatste jaren worden de gerechten in Nederland steeds vaker geconfronteerd met faillissementen waarin niet-Nederlandse elementen een belangrijke rol spelen. SSR stelt zich ten doel Nederlandse rechters te faciliteren bij het eigen maken van de internationale aspecten van hun vak. De in 2011 opgerichte NVRII verenigt curatoren, rechters en wetenschappers rond het Rechtsvergelijkend en Internationaal Insolventierecht. SSR en NVRII werken in het kader van deze conferentie voor het eerst samen.

Aanmelden

U kunt zich direct aanmelden voor de conferentie door het aanmeldingsformulier in te vullen. Voor rechters, raadsheren en leden van de NVRII is deelname kosteloos.

Nieuwsoverzicht