Breder aanbod managementtrainingen SSR in 2013

Het komende jaar biedt SSR een breder en meer divers trainingsprogramma voor leidinggevenden binnen de Rechtspraak aan. Op het programma staat onder andere een managementdevelopmenttraject voor de nieuwe afdelings – en teamvoorzitters van de gerechten.

“De aanstelling van de nieuwe afdelings – en teamvoorzitters biedt een geweldige kans om met een landelijk programma het management verder te professionaliseren”, vertelt Anja Bögemann, coördinator van de Leiderschapstrajecten binnen SSR. “Enerzijds ondersteunen we managers bij hun individuele ontwikkeling. Anderzijds vormt het traject een schakel tussen de deelnemers, waarmee we meer verbinding in het managementvak binnen de Rechtspraak creëren.”

De komst van de herziening gerechtelijke kaart verandert de organisatiestructuur van de gerechten. Om de voorzitters van afdelingen en teams goed toe te rusten voor hun nieuwe taken is een nieuw opleidingsprogramma ontwikkeld in samenwerking met een projectteam uit de Randstadgerechten, de Rechtbank Utrecht en SSR o.l.v. de directeur bedrijfsvoering van de Rechtbank Den Haag, de heer J.T.C. Buddendijk.

SSR voert dit MD-traject uit in opdracht van de Raad voor de rechtspraak. De nieuwe teamvoorzitters van de gerechten kunnen een veelomvattend traject verwachten waarin zij toegepaste managementvaardigheden ontwikkelen en relevante soft skills kunnen verbeteren. SSR voert dit MD-traject uit in opdracht van de Raad voor de rechtspraak.

In de voorbereiding is uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoefte van de doelgroepen. Ook is gebruik gemaakt van ervaringen opgedaan binnen de Rechtspraak. De uitvoering van de programmaonderdelen wordt gedaan door verschillende professionals van zowel binnen als buiten de Rechtspraak. Er is verder een begeleidingscommissie samengesteld bij de verdere ontwikkeling, bestaande uit de heer H.C. Naves (president Rechtbank Oost-Nederland, voorzitter), M.A. van de Laarschot (president Rechtbank Den Haag), de heer E.Jonasse (niet-rechterlijk bestuurslid Rechtbank Midden-Nederland) en de heer T.Rooijers (niet-rechterlijk bestuurslid Rechtbank Rotterdam-Dordrecht), mevrouw M.C. Haakma, MD-adviseur van de Rvdr, mevrouw L.M.H.J. Vanmechelen en mevrouw M.A.H. Fransen, stafmedewerkers van het Gerechtshof Den Bosch.

Meer informatie over inhoud van de programma’s, planning en aanmelden is te vinden op www.ssr.nl/leiderschap.

Nieuwsoverzicht