Bijscholingsprogramma m.b.t. wijziging vaststelling kinderalimentatie

Op 16 november 2012 heeft de Werkgroep Alimentatienormen een voorstel tot wijziging van de vaststelling van kinderalimentatie aangenomen. De wijziging zal ingaan per 1 april 2013.

Deze verandering heeft significante gevolgen voor de behandeling van alimentatiezaken door de familiesectoren van rechtbanken en hoven. In samenwerking met het landelijk overleg van voorzitters van de familiesectoren (LOV-f) en de werkgroep Alimentatienormen ontwikkelt SSR een bijscholingsprogramma dat hier speciaal op toegespitst is. Centraal hierbij staat de nieuwe wijze van vaststelling van de kinderalimentatie.

Het programma omvat een algemene introductie die digitaal te volgen is en een vervolgbijeenkomst (ca. twee uur). Voorlopig staat e.e.a. gepland in de periode 28 januari t/m 29 maart 2013. De algemene introductie komt beschikbaar via een link op de website van rechtspraak.nl, onder alimentatienormen.

In de loop van december 2012 volgt nadere informatie over dit bijscholingsprogramma. Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de cursusmanager bij SSR, mw. Astrid Hopma, a.hopma@ssr.nl.

Uiteraard staan ook de reguliere opleidingen alimentatierekenen, basis en verdieping in 2013 open voor deelname. In deze meer diepgaande cursussen wordt een grondig theoretisch kader aangeboden. Daarnaast kunt u in deze cursussen ook werken met het programma INA en kunt u uw rekenvaardigheden intensief trainen. Kijk op www.ssr.nl voor data.

Nieuwsoverzicht