Eerste SSR actualiteitencolleges online in 2012

Hebt u een actualiteitencollege niet kunnen bijwonen? Wilt u de inspirerende visie van de spreker nog een keer beluisteren? SSR maakt het, in samenwerking met Boom Juridische uitgevers, mogelijk dat u het college vanaf uw eigen werkplek en op uw eigen gekozen tijdstip (nogmaals) kunt volgen.

Het bovenstaande is te lezen op de de site ‘Actualiteitencolleges’, die te benaderen is via Mijn SSR op www.ssr.nl. Op deze site, die momenteel wordt ingericht door SSR en Boom, worden in de toekomst colleges online aangeboden. Het actualiteitencollege “straf- en strafprocesrecht” van Ybo Buruma van afgelopen voorjaar is nu al beschikbaar. Deze cursus is als pilot gebruikt. De gefilmde opnamen (zes uur in totaal) zijn na het college bewerkt tot een bruikbaar digitaal product. SSR roept cursisten en docenten op om SSR van feedback te voorzien. Ook is het de bedoeling dat het zoekprogramma binnen het cursusmateriaal nog verder wordt uitgebreid.

Tijdens de pilot werd er veel tijd ingeruimd voor het bewerken van het materiaal en het inrichten van het productieproces. In de toekomst zal een actualiteitencollege kort na het geven van de cursus online staan. In de loop van 2012 verwacht SSR de eerste colleges online aan te kunnen bieden. Deze kunnen dienen als naslagwerk, maar ook als leermateriaal ten behoeve van andere cursussen.

Na het online aanbieden van het cursusaanbod en het online beschikbaar stellen van cursusmateriaal, zet SSR met het online aanbieden van actualiteitencolleges weer verdere stappen op weg naar de digitalisering. SSR investeert in haar digitale infrastructuur om aan de vraag van onze afnemers naar het leren, onafhankelijk van plaats en tijd, te voldoen. De cursussen waar cursisten elkaar fysiek treffen, verdwijnen natuurlijk niet. Ten slotte is onze meerwaarde óók het faciliteren van de ontmoeting tussen professionals.

Nieuwsoverzicht