Blijf op de hoogte van het verzekeringsrecht

Op donderdag 24 november organiseren het Kenniscentrum Verzekeringsrecht en SSR een eerste landelijke bijeenkomst. De dag staat in het teken van ‘Vijf jaar verzekeringsrecht’. Op deze dag wordt tevens het landelijk Kenniscentrum Verzekeringsrecht geïntroduceerd.

Het nieuwe verzekeringsrecht trad in 2006 in werking. Dit heeft veel nieuwe rechtsontwikkelingen met zich meegebracht en de komende jaren zal deze ingrijpende verandering nog meer nieuwe rechtsvragen oproepen. Dit is voor het gerechtshof ’s-Gravenhage aanleiding geweest om i.s.m. de rechtbanken ’s-Gravenhage, Dordrecht, Rotterdam een kenniscentrum op te richten dat niet beperkt blijft tot het ressort Den Haag maar dat bedoeld is om landelijk te gaan opereren. Het doel van het Kenniscentrum Verzekeringsrecht is het verzamelen van documentatie en het ontwikkelen en verspreiden van actuele en voor de praktijk bruikbare informatie op het gebied van verzekeringsrecht. Informatie en expertise op het gebied van verzekeringsrecht wordt op deze manier gebundeld en eenvoudig toegankelijk voor rechters, raadsheren, stafjuristen en juridisch administratief medewerkers.

Een van de eerste acties die het kenniscentrum onderneemt is het opzetten van de themadag ‘Vijf jaar verzekeringsrecht’. Deze themadag op donderdag 24 november wordt in samenwerking met SSR georganiseerd en staat in het teken van de ontwikkelingen binnen het verzekeringsrecht. Prof. mr. J.H. Wansink treedt op als dagvoorzitter. Verder spreken mr. A.G.M. Zander, mr. P.M. Verbeek, mr. M.M.R. van Ardenne-Dick, en mr. S. Meijer over diverse onderwerpen aangaande het verzekeringsrecht. Daarnaast wordt er een overzicht van de bevindingen en conclusies na vijf jaar nieuw verzekeringsrecht gepresenteerd. In de middag vinden er twee workshops plaats. De eerste workshop gaat in op actuele vraagstukken in het kader van vijf jaar nieuw verzekeringsrecht. De tweede workshop gaat over brandverzekering, wat zowel vanuit juridisch als vanuit technisch perspectief zal worden behandeld. De juridische invalshoek wordt verzorgd door mr. P.J.M. Drion en het technisch gedeelte wordt ingeleid door een docent van het NFI (Nederlands Forensisch Instituut), de heer ir. J.H.L.M. Lelieveld.

De themadag is bedoeld voor raadsheren, rechters, stafjuristen en gerechtssecretarissen die werkzaam zijn in de civiele sector. Wilt u ook deelnemen aan deze informatieve themadag? Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar de Servicedesk van SSR, ook kunnen zij u meer informatie toesturen.

Nieuwsoverzicht